TOP 10 MOTIVE Sa alegi Paste / 1 Mai


Vacanta de Paste este un motiv de bucurie nu doar pentru cei mici, dar si pentru cei mari. In ultimii ani, tot mai multi romani isi petrec sarbatorile pascale peste granite, un prilej numai bun pentru a descopri locuri si culturi noi, de relaxare si, de ce nu, o ocazie pentru a face planurile pentru urmatoarea vacanta.
1. VREMEA. Aprilie este luna în care primăvara își face simțită în sfârșit prezența, astfel că te poți bucura de soare și temperaturi calde în aproape toată Europa. Cu o medie a temperaturii de 20-25 de grade, vremea în luna aprilie este mai puțin imprevizibilă decât în martie, dar și mai suportabilă decât călduroasele luni, mai și iunie. În orice caz, nu uita să pui în bagaj o jachetă de ploaie și un pulover.
2. OFERTE LAST MINUTE. Poate crezi că planificarea unei vacanțe de Paște atât de târziu implică niște costuri semnificativ mai mari, și poate că nu te înșeli pe deplin. Cu toate astea, poți avea tot timpul un as în mânecă, datorită ofertelor last minute ale agențiilor de turism, de multe ori mai ieftine decât în altă perioadă. Mai mult decât atât, dacă excluzi capitalele europene din lista destinațiilor favorite, vei descoperi oferte pentru orașe fascinante care se vor potrivi perfect atât cu nevoile, cât și cu bugetul tău.
3. TIMP PETRECUT ÎN FAMILIE. De obicei, în perioada sărbătorilor de Paște este posibil ca ambii părinți să aibă câteva zile libere în plus, zile care coincid perfect și cu vacanța copiilor. Astfel, poți petrece mai mult timp cu cei dragi, în timp ce vă bucurați de o nouă aventură împreună.
4. De ce nu ai petrece 1 mai in Bulgaria? Poate parea pentru multi o destinatie mai putin exotica, datorita apropierii de tara noastra si a traditiilor asemenatoare. Insa in ultimii ani, aceasta tara de la Marea Neagra si-a dezvoltat foarte mult turismul, si-a rezolvat problemele de siguranta si a a reusit sa se impuna pe piata internationala de travel. Acum, veti vedea pe plajele Bulgariei o multime de olandezi, francezi sau englezi aflati in cautarea unei vacante relxante si… ieftine cu familia sau prietenii.
5. Apusurile la malul Marii Negre sunt fascinante, iar tavernele traditionale va ofera preparate gustoase din peste. Inchiriaza o barca si navigheaza pe marea neagra in cautare de peste proaspat si de dimineti racoroase.
6. Dacă nu ai avut ocazia să vizitezi frumoasa regiune din Dobrogea, vacanța de Paște și 1 Mai este perioada potrivită pentru a descoperi Delta Dunării. Atât frumusețea sălbatică a naturii, cât și tradițiile specifice rușilor lipoveni din localitățile din județul Tulcea creează condițiile atractive pentru a vă alege una din cele câteva oferte de 1 Mai în Delta Dunării.
7. Mamaia te asteapta cu multe dance-cluburi in care poti dansa pana in zori alaturi de gasca ta de prieteni. Fratelli, Ego, Bellagio, Princess si Crema Summer Club sunt doar o parte dintre ele!
8. Frumuseţea satelor româneşti este lăudată în întreaga lume, însă de multe ori uităm de acest lucru. Din acest motiv, Sărbătorile Pascale, moment de introspecţie şi linişte sufletească, reprezintă momentul perfect în care să ne petrecem câteva zile în satele româneşti, păstrătoare de datimi strămoşeşti.
9. Anul acesta Paștele și 1 Mai, fiind ”legate” de weekend, sunt bune ocazii pentru călătorii în țară sau străinătate. Pasionații de fotografie și nu numai ar trebui deja să se pregătească pentru cele două mini vacanțe. Fiecare destinație are multe de oferit pentru orice categorie de călător, rămâne doar să vă hotorâți și să vă pegătiți de călătorie.
10. Vacanta de Pasti in Maramures. Daca-ti doresti sa petreci sarbatorile de Pasti intr-un cadru cu adevarat festiv, atunci merita sa te duci in Maramures. Nu numai ca o să fii impresionat de frumusetea deosebita a zonei, dar o sa descoperi o multime de lucruri interesante despre traditiile si obiceiurile din tara noastra. Astfel, daca iti doresti o vacanta de Pasti in Romania cu adevarat autentica, Maramures este locul perfect.