Ce este check-in-ul online și de ce trebuie să îl facem?

Pentru a avea un loc în avion, fiecare pasager trebuie să aibă o carte de îmbarcare (boarding pass), generată în urma procesului de check-in. Atenție: biletul de avion nu asigură îmbarcarea!
Sunt două modalități de check-in:
Online – prin intermediul formularului de pe site. Introduceți datele personale necesare, iar dupa primirea cărții (tichetului) de îmbarcare este necesar să printați documentul si sa îl luați cu dumneavoastră la aeroport. Pentru mai multe detalii despre check-in-ul online, citiți mai jos în articol.
La aeroport – la ghișeul de check-in al liniei aeriene sau la automatele de self check-in amplasate în Terminalul Plecări. Cartea de îmbarcare este emisă și printată de angajatul companiei aeriene sau de automat (pentru unele companii există posibilitatea aplicării unei taxe).
Fiecare pasager va avea o carte de îmbarcare cu datele specificate de compania aeriană. Foarte important: aceste date pot varia în funcție de ruta aleasă deoarece sunt corelate cu legislația fiecărei țări în ceea ce privește vizele. De obicei, datele necesare pentru check-in sunt numele, prenumele, tipul, seria si numărul documentului de călătorie (buletin, pașaport etc.), precum și informații adiționale cum ar fi țara de emitere și data expirării.
Este foarte important ca datele să fie completate corect deoarece atât cartea de îmbarcare, cât și documentele de călătorie sunt verificate în timpul controlului de securitate. În cazul discrepanțelor, pașaportul va fi reținut în timpul controlului. De asemenea, atunci când efectuați check-in-ul, locurile în avion sunt alocate, iar datele despre acestea sunt incluse pe cartea de îmbarcare emisă.
Important! Fiecare pasager trebuie să aibă o carte de îmbarcare, completată cu datele corespunzătoare și documentul de călătorie care atestă acuratețea informațiilor.

Check-inul online în funcție de compania aeriană

Wizz Air:

Check-inul online este disponibil cu 30 de zile, dar nu cu mai puțin de 3 ore înainte de decolarea zborului programat, dacă ați achiziționat un loc în timpul rezervării. În cazul în care nu ați achiziționat un loc odată cu rezervarea, check-inul va fi disponibil doar cu 48 de ore înainte de plecare.

Ryanair

Check-inul online este disponibil cu 60 de zile, dar nu cu mai puțin de 2 ore înainte de decolarea zborului programat, dacă ați achiziționat un loc în timpul rezervării. În cazul în care nu ați achiziționat un loc odată cu rezervarea, check-inul va fi disponibil doar cu 48 de ore înainte de plecare.

Tarom

Puteţi să vă înregistraţi online cu maximum 30 de ore şi minimum 1 oră înainte de ora de plecare a zborului.
Check-in la aeroport cu ajutorul echipei Tarom: Acest serviciu este disponibil pentru marea majoritate a rutelor și este oferit gratuit.

Air Serbia

Puteţi să vă înregistraţi online cu maximum 36 de ore şi minimum 1 oră înainte de ora de plecare a zborului.
Disponibil pentru zborurile Air Serbia din: Amsterdam; Atena; Banja Luka; Beirut; Belgrad; Bruxelles; Bucureşti; Dusseldorf; Frankfurt; Hamburg; Larnaca; Londra; Milano; Moscova; Paris; Podgorica; Praga; Roma; Sarajevo; Skopje; Sofia; Stuttgart; Tel Aviv; Salonic; Tirana; Tivat; Veneția; Viena; Zagreb; Zurich.

Dniproavia

Puteţi să vă înregistraţi online cu maximum 23 de ore şi minimum 1 oră înainte de ora de plecare a zborului.

EasyJet

Check-inul online poate fi efectuat începând cu 30 de zile înaintea zborului cu până la maxim 2 ore. Check-inul online poate fi prezentat în varianta mobilă sau printat. Formatul PDF de pe telefon nu este acceptat. Check-inul la aeroport se închide cu 40 de minute închide de ora programată de plecare.


ÎN ATENŢIA DUMNEAVOASTRĂ!

În cazul unor companii aeriene lowcost, cum ar fi Ryanair, Wizz Air sau easyJet, check-in-ul online (care trebuie efectuat înainte de a ajunge la aeroport) și printarea cărții de îmbarcare sunt obligatorii și gratuite. În caz contrar, companiile percep o taxă suplimentară pentru servicii de check-in la aeroport, cuprinsă între 20 și 70 de euro.
În cazul unui refuz la îmbarcare sau în cazul în care zborul dumneavoastră este anulat sau are o întârzere de cel puţin 2 ore, solicitaţi la ghişeul de înregistrare sau la poarta de îmbarcare textul în care sunt precizate drepturile dumneavoastră, în special cu privire la compensaţie şi asistenţă.
În cazul schimbării neprevăzute a aeronavei, locurile obţinute prin înregistrarea online se pot modifica. Ne cerem scuze pentru incovenienţe şi vom depune diligenţele pentru acomodarea dumneavoastră în cele mai bune condiţii.

DE CE CHECK-IN ONLINE?


-Economisiţi timp la aeroport
-Puteţi efectua formalităţile de check-in într-un mediu confortabil acasă sau de la birou
-Puteţi alege locul preferat din avion

Cine poate utiliza serviciul de check-in online?


Orice persoană care se află în posesia unui bilet electronic* valid pe unul din zborurile eligibile**
Excepţii: Formalităţile de check-in pentru următoarele categorii de pasageri se pot efectua numai la aeroport:
-minori neînsoţiţi
-pasageri însoţiţi de animale de companie (transportate în cabină sau în cală)
-pasageri cu cerinţe speciale(pasageri care călătoresc cu un bagaj în care sunt transportate arme sportive şi/sau de vânătoare, muniţie; pasageri care au plătit un loc suplimentar in avion, pasageri cu dizabilitati, etc.)
Pentru toate categoriile de pasageri menţionate mai sus, va rugăm consultaţi zona de Informatii Speciale, unde veţi găsi lămuriri suplimentare.
* biletul electronic este un bilet digital înregistrat şi stocat într-un sistem de rezervări; acest bilet este emis şi confirmat în mod electronic şi este valid asemenea unui bilet imprimat.

Când voi primi cărțile de îmbarcare și unde le pot găsi?


Vă pregătiți pentru călătorie și doriți să descărcați cărțile de îmbarcare sau confirmările de check-in? Veți primi cărțile de îmbarcare pe adresa de e-mail in format PDF sau în orice variantă printabilă.
Emiterea check-in-ului online se face în mod gratuit de către agenția noastră,numai după ce ați trimit toate informațiile necesare.

ATENȚIE!!!Agenția FlyVoyage nu este responsabilă pentru eventualele taxe de aeroport pentru emiterea check-in-ului,în cazul în care nu ați trimit informațiile necesare emiterii acestuia.

Check-in-ul la aeroport

Puteți efectua check-inul la aeroport. Există posibilitatea ca unele companii să perceapă o taxă suplimentară pentru acest serviciu. Dacă serviciul de check-in online nu este încă disponibil la aeroportul de plecare, check-inul la aeroport va fi gratuit până când se va oferi serviciul de check-in online. Predarea bagajelor se închide, de obicei, cu 40 de minute înainte de ora de plecare programată. În unele situații, biroul de check-in de la aeroport se închide mai devreme. Găsiți mai jos lista cu aeroporturile unde orele de închidere sunt mai devreme: -Aeroportul Internațional Henri Coandă București – cu 50 de minute înainte de ora de plecare programată
-Aeroportul Eindhoven – cu 50 de minute înainte de ora de plecare programată
-Aeroportul Budapesta (numai pentru rutele TLV și PRN) – cu 60 de minute înainte de ora de plecare programată
-Aeroportul Málaga – cu 50 de minute înainte de ora de plecare programată
-Aeroportul Internațional Al Maktoum – cu 50 de minute înainte de ora de plecare programată
-Aeroportul Milano – Malpensa (numai pentru rutele din afara Schengen: KUT, SKP, TGD) – cu 50 de minute înainte de ora de plecare programată
-Londra Luton (numai pentru ruta Tel Aviv) – cu 60 de minute înainte de ora de plecare programată
-Londra Luton (pentru toate zborurile cu excepția celor spre Tel Aviv) – cu 45 de minute înainte de ora de plecare programată
-Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv – cu 60 de minute înainte de ora de plecare programată
-Aeroportul Marrakesh Menara – cu 60 de minute înainte de ora de plecare programată
-Aeroportul Ovda – cu 60 de minute înainte de ora de plecare programată
-Aeroportul Agadir Al Massira – cu 60 de minute înainte de ora de plecare programată
Articole interzise la bord:
Nu puteți aduce următoarele articole la bordul aeronavei sau în zonele de securitate restricționate din aeroport. Prin continuarea procedurii de check-in, vă dați consimțământul că ați citit și ați înțeles următoarea listă de articole interzise în bagajul de mână. NU SUNT PERMISE ÎN AVION: -Unelte (unelte ce pot fi utilizate pentru a cauza leziuni grave sau pentru a periclita siguranța aeronavei), inclusiv:răngi,bormașini și accesorii pentru bormașini, inclusiv bormașini electrice portabile, fără fir,unelte cu lamă sau cu mâner mai mare de 6 cm care pot fi folosite pe post de armă, cum ar fi șurubelnițe, dălți,fierăstraie, inclusiv fierăstraie electrice portabile, fără fir,lămpi de benzină,pistoale cu bolțuri și pistoale cu cuie
-Obiecte cu vârf ascuțit sau cu margine ascuțită (obiecte cu vârf ascuțit sau cu margine ascuțită care pot fi folosite pentru a provoca răni grave), inclusiv:articole destinate tăierii, cum ar fi topoare, securi și satâre ,pioleți și spărgătoare de gheață,lame de ras,cuttere,cuțite cu lame mai mari de 6 cm,foarfece cu lame mai mari de 6 cm măsurate de la bază,echipament pentru arte marțiale cu un punct sau cu o margine ascuțită,săbii și paloșe
-Dispozitive de imobilizare (dispozitive special proiectate pentru a paraliza sau imobiliza), inclusiv:dispozitive cu electroșocuri, cum ar fi arme paralizante, pistoale cu electroșocuri și bastoane cu electroșocuri,dispozitive de asomare și dispozitive pentru sacrificarea animalelor,substanțe chimice care induc infirmitate și incapacitate, gaze și sprayuri, cum ar fi sprayuri paralizante, sprayuri cu piper, sprayuri cu ardei iute, gaze lacrimogene, sprayuri cu acid și sprayuri cu substanțe repulsive pentru animale
-Arme albe (obiecte care pot fi folosite pentru a provoca răni grave prin lovire), inclusiv:,bâte de baseball și softball,crose și bastoane, cum ar fi bâte, ciomege și bastoane de polițist,echipament pentru arte marțiale
NU SUNT PERMISE ÎN CABINĂ ȘI ÎN BAGAJ:
-Explozibili și substanțe sau dispozitive incendiare (explozibili și substanțe sau dispozitive incendiare capabile, sau potențial capabile, de a provoca răni grave ori care pot reprezenta o amenințare pentru siguranța aeronavei), inclusiv:muniție,amorse,detonatoare și fitiluri,copii sau imitații ale dispozitivelor explozibile,mine, grenade și alte dispozitive militare explozibile,artificii și alte materiale pirotehnice,bombe fumigene și cartușe fumigene,dinamită, praf de pușcă și explozibili plastici
-Pistoale, arme de foc și alte dispozitive de lansare a proiectilelor (dispozitive capabile, sau potențial capabile, să provoace răni grave prin lansarea de proiectile), inclusiv:arme de foc de orice fel, cum ar fi pistoale, revolvere, puști, puști de vânătoare,arme de jucărie, replici și imitații de arme de foc care pot fi confundate cu armele reale ,componente ale armelor de foc, cu excepția obiectivelor telescopice,arme cu aer comprimat și CO2, cum ar fi pistoale, arme cu bile, puști și pistoale cu rulmenți ,pistoale lansatoare de rachete de semnalizare și pistoale de start ,arcuri, arbalete și săgeți ,harpoane și lansatoare de harpoane ,praștii și catapulte
-Extinctor
-Artificii
-Combustibil
-Butelii de aragaz pentru tabără
-Baterii
-Vopsea

Îmbarcare

Trebuie să vă prezentați la poarta de îmbarcare cu cel puțin 30 de minute înainte de ora programată de decolare.
Documente
Trebuie să prezentați aceleași documente de călătorie pe care le-ați utilizat la check-inul online, la controlul de securitate și la poarta de îmbarcare.
Asigurați-vă că aveți toate documentele de călătorie necesare, cum ar fi pașaportul și vizele. În cazul în care nu sunteți sigur care sunt cerințele exacte pentru intrarea în țara de destinație, contactați Ministerul de Externe din țara dumneavoastră înainte de călătorie. Nu răspundem pentru refuzul îmbarcării dumneavoastră în cazul în care nu dețineți documentele de călătorie necesare.
În cazul în care călătoriți cu un bebeluș, trebuie să imprimați și să prezentați permisul de îmbarcare al acestuia la poartă.
Poarta de îmbarcare
Ecranele de informații din aeroport vă vor anunța la ce poartă de îmbarcare trebuie să vă prezentați după check-in și controlul de securitate. În cazul în care efectuați check-in la aeroport, personalul de la sol vă poate oferi informații cu privire la poarta de îmbarcare la care trebuie să vă prezentați.
Articole achiziționate din magazinele duty free
Articolele achiziționate după check-in și verificările de securitate pot fi aduse la bordul aeronavei.