Sejur Rusia

Ziua 1

19 mai.2020 |  Buhusi Albita - Chisinau - zbor Chisinau - Moscova (280 km)

Ora 01:00 plecare din Bacau, parcare Stadion Municipal, spre Chisinau, pe traseul Bacau - Albita - Chisinau. Zbor Chisinau - Moscova 07:00 - 08:50. Preluare de la aeroport si Tur de oras Moscova cu ghid local. Capitala Rusiei reprezinta un complex unic de  artitectura veche si moderna. Este centru politic major, economic, cultural, stiintific, religios, financiar, educational si de transport al Rusiei si al intregului continent. In timpul turului veti observa Piata Rosie, Piata ManezhStrada Tverskaya si MinskayaParcul VictoryArcul de TriumfPodul BagrationCasa AlbaStrada New ArbatPiata ArbatZamoskvorechyeterasamentul St. SofyaCatedrala Hristos MantuitorulBiserica Sfantul Nicolaestrada Leo Tolstoystrada PirogovskayaManastirea Novodevichyplatforma de observare Sparrow Hills. In jurul orelor 13 ne prezentam la hotel pentru cazare si servirea pranzului - individuala. Continuam cu vizita Kremlinului, fosta resedinta a tarilor Rusiei, construit incepand incepand cu sec. XV. In prezent complexul fortificat gazduieste catedralele si palatele Kremlinului: ArsenalulCatedrala Adormirea Maicii Domnului (sec. XV) - principala catedrala a Rusiei si locul de incoronare a tarilor Rusiei, Catedrala Buna Vestire (sec. XV) - cu 9 cupole aurite si fosta biserica privata a tarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail (sec. XVI) - necropola tarilor Rusiei pana la 1700, Palatul PatriarhalCatedrala celor 12 Apostoli, Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare - care marcheaza centrul Moscovei. Cele mai vechi constructii sunt Palatul Fatetelor unde se afla tronurile imperiale si Palatul Terem, unite de Marele Palat al Kremlinului. Program liber. Cazare în Moscova - hotel 3/4*.

Ziua 2

20.mai.2020 |  Moscova - Serghiev Posad - Moscova

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Moscova sau optional Excursie la Serghiev Posad. La aproximativ 70 de km de Moscova, orasul Serghiev Posad gazduieste Manastirea Sfintei Treimi, cea mai vestita din tara.

Daca mareata Biserica a Maicii Domnului din Kremlin este considerata altarul Rusiei, Lavra Sfintei Treimi a Sfantului Serghie de Radonej este privita ca locul divin de nastere a poporului rus. Aici conducatorii rusilor sarutau Sfanta Cruce si jurau sa-si tina fagaduintele lor, rugandu-se inainte si dupa razboaie. Marele pictor Andrei Rubliov si-a petrecut tineretea in manastire, unde, in afara de icoana Sfintei Treimi, a realizat pictura interioara a catedralei Sfantului Serghie, impreuna cu Daniil Ciornii.

Excursia dureaza aprox. 5 ore, dupa-amiaza propunem explorarea orasului cu un obiectiv inedit, Metroul din Moscova. Statiile subterane ale Moscovei sunt proiectate si decorate de renumiti sculptori rusi, arhitecti si artisti. Astfel, metroul este pentru multi localnici, dar mai ales pentru turisti un adevarat muzeu subteran. Pentru cina va propunem sa ramanem in jurul restaurantelor din Piata Rosie. Cazare în Moscova - hotel 3/4*.

Ziua 3

21 mai.2020 |  Moscova - Galeriile Tretyakov

Mic dejun. Vizita la Galeriile Tretyakov. Galeria Tretyakov este tezaurul national de arta din Rusia si unul dintre cele mai mari muzee din lume.

Colectia Galeriei este compusa in intregime din opere Rusesti si artisti care si-au adus contributia la istoria artei Rusesti sau au fost in stransa legatura cu ea. Colectia contine mai mult de 150.000 de lucrari de pictura, sculptura si grafica, creata de-a lungul secolelor de generatii succesive de artisti din Rusia (colectia privata a lui Pavel Tretiakov, un comerciant local de la sfarsitul sec. al XIX-lea pe colectia caruia s-a fondat Galeria si operele altor artisti rusi, precum Vasili Surikov, Ilia Repin si Konstantin Korovin).

Dupa-amiaza program liber pentru shopping. Cazare în Moscova - hotel 3/4*.

Ziua 4

22.mai.2020 | Moscova - Sankt Petersburg (tren 4 ore)

Mic dejun. Transfer la gara centrala, de unde ne imbarcam in trenul de mare viteza catre Sankt Petersburg (07:40-11:40) - inedit. Rusia se apropie cel mai mult de Occident prin orasul Sankt Petersburg, stralucind pe raul Neva, nu departe de Marea Baltica.

Pentru a crea noua sa capitala aflata pe un teren mocirlos, marele tar Petru cel Mare acum trei secole a drenat prin canale care acum aduc atata frumusete orasului. Fermacatoarele canale navigabile sunt la fel de frumoase ca cele din Venetia si Amsterdam, iar splendoarea bulevardelor largi si bine gandite, a cladirilor monumentale in stil rococo si clasic si a parcurilor minunate au cu siguranta ceva din randuiala si fastul Europei dar evident cu specific rusesc.

La pranz preluare din gara centrala si tur de oras cu ghid local pe parcursul caruia vom putea admira Catedrala Sfintei fecioare din KazanPalatul de Iarnapiata Senatului si cladirea Senatului si a Sinoduluicatedrala si Piata Sf. Isaac - un simbol al orasului cu Domul aurit avand o inaltime de 101 m si un interior somptuos care exprima opulenta, Piata Palatului si Columna lui AlexandruFortareata Sf. Petru si Pavel.

O vizita ampla o vom face la Muzeul Ermitaj, unul din cele mai mari muzee ale lumii, gazduit in Palatul de Iarna. Muzeul dispune de un fond de 3 milioane de piese, din care sunt expuse 60.000 de opere, prezentand istoria artei europene si orientale incepand cu era preistorica. Printre operele importante ale colectiilor, gasim tablouri de Leonardo da Vinci, Rafael, Titian, El Greco, Rubens, Picasso si multi alti artisti celebri. Vizitarea muzeului se face dupa cazare si pranz. Cazare în Sankt Petersburg - hotel 3/4*.

Ziua 5

23.mai.2020 |  Sankt Petersburg - Palatul Peterhof

Mic dejun. Optional vizita la Palatul si Gradinile Peterhof, cunoscut ca Versailles-ul Rusiei.

Localizat in afara orasului Sankt Petersburg, grandiosul Palat Peterhof este de fapt un ansamblu de palate si gradini construite pentru Petru cel Mare. Imbinate intr-un mod armonios, palatele, gradinile si fantanile arteziene creeaza un cadru unic in care te poti relaxa, poti vizita palatele fastuoase incarcate de bogatie arhitecturala, poti admira in voie jocurile vesele de apa ale fantanilor arteziene sau pur si simplu te poti plimba sau te poti odihni in gradinile superbe. Indiferent ce iti doresti sa faci cand vizitezi Peterhoful, luxul, bogatia si opulenta tipica Imperiului Rus iti vor ramane intiparite in minte pentru totdeauna.

Intoarcere in Sankt Petersburg si timp liber la dispozitie sau optional vizita la Palatul Yusupov.

Cumparat in 1830 de printii Iusupov, acest palat neoclasic (1770) arata o viata fastuoasa: fatada sa executata in stil clasic, interioarele decorate cu lucrari Rembrandt si  Rubens, tapiterie si portelan frantuzesti, oglinzi venetiene si sculpturi in lemn. Palatul este interesant si din punct de vedere istoric, in subsolul lui Rasputin a fost asasinat in 1916. Astazi, in subsol este o expozitie care recreaza atmosfera asasinarii.

Cazare în Sankt Petersburg - hotel 3/4*.

Ziua 6 

24 mai.2020

|  Sankt Petersburg - Puskin

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie de o jumatate de zi la Puskin.  Orasul Puskin, situat la 25 km sud de Sankt Petersburg, era denumit in trecut Tarskoe Selo insemnand Satul Regal, deoarece din sec. al XVIII-lea a devenit resedinta de vara a tarilor Rusiei.

Istoria incepe la inceputul sec. al XVIII-lea cand acolo se afla o mosie denumita Saarskaya Myza. Petru cel Mare a daruit mosia sotiei sale, Ekaterina Alekseevna, viitoarea Imparateasa Ecaterina a II-a a Rusiei. In 1724 a fost construit primul palat, cunoscut sub denumirea de Conacul de piatra, iar numele mosiei a fost schimbat in Tarskoe Selo. Atunci cand imparateasa Elisabeta (1741-1762), fiica lui Petru cel Mare, a mostenit aceasta proprietate, s-a hotarat sa o transforme in resedinta ei de vara de gala. La porunca ei, arhitectii Rastrelli, Zemtsov si Sevakinskiy au creat acest ansamblu unic de palate si parcuri. Totul era fastuos, magnific, cu nenumarate decoratii interioare si exterioare sculptate. Aici s-a desfasurat prima companie teatrala rusa, condusa de Fiodor Volkov. Numai pentru decoratiile exterioare au fost folosite peste 100 de kilograme de aur. Dar cea mai spectaculoasa ramane Sala de Chihlimbar. La sfarsitul sec. al XVIII-lea palatul a fost refacut de arhitectul Giacomo Quarenghi pentru viitorul tar Alexandru I, care ii adauga splendide decoruri in stilul Empire. Tarskoe Selo este asociat si cu cel mai mare poet al Rusiei, Alexander Puskin, care a studiat la liceul din oras intre 1811 si 1817.

Dupa-amiaza timp liber la dispozitie pentru ultimele cumparaturi si vizite. Cazare în Sankt Petersburg - hotel 3/4*.

Ziua 7

.25.mai.2020 |  Sankt Petersburg - Chisinau - Bacau (280km)

Mic dejun. Transfer la aeroport, imbarcare avion Sankt Petersburg - Chisinau. Preluare autocar Chisinau - Iasi - Buhusi
SERVICII INCLUSE
 Transport cu autocar Buhusi - Albita - Chisinau si retur
- Insotitor de grup
- Zbor direct la dus Chisinau => Moscova, Compania AirMoldova
- Tren de mare viteza Moscova => Sankt Petersburg
- Zbor la retur Sankt Petersburg => Chisinau, Compania AirMoldova
- Transferuri aeroporturi - hoteluri - aeroporturi/garile centrale
- Cazare 6 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3/4* astfel: 3 nopti in Moscova; 3 nopti in Sankt Petersburg
- Tur de oras Moscova cu ghid local
- Vizita la Kremlin cu bilet de intrare inclus
- Vizita la Metroul din Moscova cu bilet de intrare inclus
- Vizita Cetatea Petru si Pavel 10 Euro/persoana
- Vizita la Galeriile Tretyakov cu bilet de intrare inclus
- Tur de oras Sankt Petersburg cu ghid local
- Bilet de intrare la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg
- Taxele de aeroport
- Bagaj de cala 23 kg; bagaj de mana 8 kg
Servicii neincluse 

 

 Intrarile la obiectivele turistice din program, inclusiv ghizii pentru acestea
- Taxa de viza consulara si procesare 75 Euro/persoana (se achita in agentie, se poate modifica pana la momentul aplicarii)
- Asigurarea medicala obligatorie. Pentru tot circuitul polita de asigurare este de 12 Euro/persoana (se achita in agentie)
- Excursiile optionale
- Asigurarea storno (optionala)
- Bacsisuri soferi si ghizi locali: 25 Euro/turist, se achita la inscriere

 

Excursie la Serghiev Posad:
50 €/adult include: autocar, ghid local, ghid insotitor.
 
Excursie la Palatul si Gradinile Peterhof:
80 €/adult include: autocar, bilet de intrare, ghid local, ghid insotitor.
 
Excursie la Puskin:
70 €/adult include: autocar, bilete de intrare, ghid local, ghid insotitor.
 
Croaziera pe Neva:
35 €/adult include: transfer, bilete croaziera, ghid local, ghid insotitor.