Condiţii de transport pentru arme şi muniţii

  Condiţii de transport pentru arme şi muniţii - DETALII AICI:

  Urmare a cerinţelor Uniunii Europene în domeniul securităţii aviaţiei civile, transportul armelor şi muniţiilor nu este acceptat în cabina de pasageri a aeronavelor. Acestea pot fi transportate numai ca bagaje de cală sau cargo, cu respectarea următoarelor condiţii:
  -arma este descarcată;
  -muniţia va fi transportată separat de armă, într-o cutie securizată;
  -armele de foc şi muniţia vor fi transportate în cutii sau containere din fibră de sticlă, plastic, lemn sau ambalaj dur autorizat etichetate corespunzator şi încuiate astfel încât să fie protejate împotriva şocurilor şi mişcărilor bruşte.
  Categoriile de arme şi muniţie autorizate la transport:
  -arme şi muniţii în scopuri sportive cum ar fi: vânătoarea, tirul cu talere, vânătoarea competiţională (toate tipurile de arme de vânătoare, inclusiv carabine pentru safari şi puşti cu lunetă);
  -pistoale de start, arme cu bile, arme cu aer comprimat şi pusti cu bile de vopsea;
  -reproduceri dupa arme şi arme antice ca de exemplu: pistoale cu pulbere, muschete, puşti vechi de peste 75 de ani.
  Proceduri de acceptare, condiţii de rezervare şi transport pentru pasagerii care transportă arme şi muniţie:
  -este OBLIGATORIU ca pasagerul să declare intenţia de a transporta arme sau muniţie
  -este OBLIGATORIE introducerea în PNR a menţiunii "transport arme şi/sau muniţie" (număr arme, număr containere muniţie) de către agentul emitent;
  -cantitatea maximă de muniţie ce poate fi transportată este de 5kg, indiferent de numarul armelor deţinute de pasager;
  -armele şi muniţia pot fi transportate numai în containere speciale, ca bagaj independent (acestea nu trebuie introduse în interiorul altui bagaj de cală);
  -este OBLIGATORIU ca pasagerul care transportă bagaje cu arme şi/sau muniţie să se prezinte la aeroport pentru formalităţi cu minimum 1.5 ore înainte de ora prevăzută pentru decolare din biletul de călătorie.
  -în momentul efectuării formalităţilor de check-in la aeroport, pentru acceptarea la transport a armelor şi/sau muniţiei, pasagerul are obligatia să prezinte personalului de la check-in permisul sau autorizaţia de port armă valide, iar în cazul zborurilor internaţionale are obligaţia să dovedească îndeplinirea tuturor formalităţilor legale privind ieşirea din ţară şi intrarea în ţară.
  Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.