Circuit Cappadocia


Ziua 1: Sosire în Antalya
Ghidul dumneavoastra vă va întâmpina la sosire și vă va însoți la hotel. Cazare la hotel și vom servi un cocktail de bun venit. Veți petrece noaptea în regiunea Antalya.
Ziua 2: Mănăstirea Mevlana-Cappadocia
Mic-dejun: Excursie la Konya. Konya a fost capitala impriului Selgiuc în Evul Mediu timpuriu și este și în zilele noastre, un loc de pelerinaj pentru turcii religioși. Aici se află mormântul lui Mevlana. Veți vizita faimoasa mânăstire Mevlana, locul în care a luat naștere ordinul religios al dervișilor mevleviți,cunoscuți și sub numele de derviși rotitori. Mânăstirea,transformată astăzi într-un muzeu al artelor islamice, găzduiește adevărate comori ale artei și meșteșugurilor turcești. Veți înnopta în regiunea Cappadocia.
Ziua 3: Goreme:
Mic-dejun: În Goreme veți vizita superbele fresce ale bisericilor din Parcul Național Goreme, ce fac parte din Patrimoniul cultural UNESCO. Acest peisaj impresionant este compus din pereți abrupți, piramide sculptate în tuful calcaros. De aici călătorim către capela Sfântul Simon,care este cunoscut și ca "Valea Călugărilor" sau "Valea Cosurilor de fum". În cele din urmă veți vizita din esterior vârful celui mai înalt con de tufis calcaros din Uchisar. După-amiază vom vizita un atelier de țesut covoare, unde veți cunoaște întregul proces începând cu producerea materialelor: bumbac,mătase și lână, până la țeserea produsului finit. În cele din urmă vom face o plimbare în frumoasa AVanos, renumită pentru arta ceramicii. Opțional puteti participa la excursia de jumatate de zi la Valea Ihlara și orașul subteran. Veți înnopta în Cappadocia.
Ziua 4: Carierele de tuf calcaros din Cappadocia:
Mic-dejun. Regiunea Cappadocia egalează peisajul fantastic selenar, accentuat de conurile bizare de tuf calcaros în interiorul cărora sunt încastrate locuințte și biserici. Creatorul acestui peisaj,este un vulcan care a împărțit în zonă cantități imense de cenusă de tuf calcaros de-a lungul perioadei sale de activitate. Prin intermediul infuențelor climatice straturile au fost despicate și prin eroziune s-au format canioane adânci. Primii locuitori ai acestor meleaguri s-au refugiat în secolul 7. Mai târziu, au urmat călugării, care au ctitorit aici biserici, capele , mănăstiri și schituri,sculptând roca vulcanică. Cazare în zona Cappodicia.
Ziua 5: Sultanhani-Antalya:
Mic-dejun. Vom pleca din Cappodocia și vom merge în Sultanhani pentru a vizita faimosul caravanserai Sultan Han din timpul imperiului Selgiuc. Apoi, prin munții Taurus vom merge înapoi în Antalya, unde vom petrece ultimele 3 nopți. Cazare peste noapte în Antalya.
Ziua 6:Antalya-Cascada Karpuzkaldiran :
Mic-dejun. Vizitarea uneia dintre cele mai frumoase orașe de pe Riviera turcească. Protejat de peisajul montan magnific al munților Taurus aici prosperă o vegetație bogată. Printre altele,veți vedea simbolul orașului, Yivli Minaret. Pe Kalekapisi, poarta cetății se află turnul cu ceas pe un turn vechi al fortificației. În timpul plimbării în jurul orașului vi se oferă șansa de a face cumpărături, în special bijuterii și articole din piele. Sfârșitul excursiei este încununat de vizita noastră la cascada Karpuzkaldiran.
Ziua 7:Zi liberă pentru relaxare:
Mic-dejun. Aveți la dispoziție o zi de relaxare sau oportunitatea de a participa la excursii opționale fascinante. Cazare în zona Antalya.
Ziua 8:Transfer către aeroport pentru zborul de întoarcere

Servicii incluse:
-ZBOR DUS-INTORS BUCUREȘTI-ANTALYA CU BAGAJ DE CALĂ ȘI DE MÂNĂ
-TRANSFER AEROPORT-HOTEL-AEROPORT
-PROGRAM DE EXCURSIE(Cappadocia, Konya,Goreme,Sultanhani, Antalya)
-CAZARE 7 NOPȚI LA HOTELURI DE 4* ȘI 5*
-MIC DEJUN ÎN FIECARE DIMINEAȚĂ TIP BUFET SAU A LA CARTE
-GHID VORBITOR DE LIMBA ROMÂNĂ

Servicii neincluse:
-taxa de aeroport și servicii:95EURO/PERS.
-pachet cine(cină tip bufet sau a la carte pentru 7 seri+bilete intrare obiective turistice menționate în program):99EURO/PERS.
-suprataxa pentru cameră single:109EURO/PERS
-asistență medicală și bagaje și storno pandemie(asigurare medicală se poate lua și separat, asigurarea storno se ia doar la pachet cu cea medicală)
1-65 ani-20euro/pers., 66-80 ani-22euro/pers, 81-99 ani-36euro/pers.

DATE DE PLECARE ȘI TARIFE 2021:
Aeroport: București
Perioada:
26 Feb:tarif 79euro/persoana
3 Martie: tarif 89euro/persoana
12 Martie: tarif 109euro/persoana
19 Martie: tarif 119euro/persoana
26 Martie: tarifc 129euro/persoana
2 Aprilie: tarif 139euro/persoana
9 Aprilie: tarif 149euro/persoana
16 Aprilie: tarif 159 euro/persoana
23,30 Aprilie: tarif 169euro/persoana
7 Mai: tarif 169euro/persoana
14,21 Mai: tarif 179euro/persoana
28 Mai: tarif 189euro/persoana
4,11,18,25 Iunie: tarif 199euro/persoana
3,10,17,24 Septembrie: tarif 199euro/persoana
1 Octombrie: tarif 189euro/persoana
8 Octombrie: tarif 179euro/persoana
15 Octombrie: tarif 169euro/persoana
22 Octombrie:tarif 159euro/persoana
29 Octombrie: tarif 149euro/persoana
5 Noiembrie:tarif 129euro/persoana
12 Noiembrie:tarif 119 euro/persoana
19 Noiembrie:tarif 99 euro/persoana
26 Noiembrie:tarif 79euro/persoana