Bagaje

  Ghid: bagaj de mână și de cală:

  Indiferent dacă zborați cu o companie low cost sau cu una traditională, trebuie sa luați în calcul împachetarea bagajului în cel mai eficient mod posibil. Ghidul de mai jos vă va raspunde la cea mai importantă întrebare: când este indicat să iei bagaj de cală și când poți să optezi doar pentru un bagaj de mână?
  Bagajul de cală costă: În prezent, majoritatea companiilor aeriene percep o taxă suplimentară pentru bagajul de cală. Tariful bagajului de cală depinde de sezonalitate, rută și distanță.Fiecare companie aeriană își stabilește propriile limite de greutate la bagajul de cală
  Dacă bagajul de cală se achiziționează direct de la aeroport, în ziua plecării, atunci tarifele pot fi și duble față de prețul achiziționării acestuia din timp.
  Bagajul de mână poate fi adus la bordul avionului de pasageri. Limitele de greutate, dimensiuni și conținut sunt specificate de fiecare companie aeriană în parte.
  Ce trebuie să știți:
  -limitele pentru bagajul de mână la principalele companii aeriene
  -majoritatea companiilor aeriene impun această limită de dimensiune pentru bagajul de mână: 55 x 40 x 20 cm. Informații detaliate pot fi găsite aici
  -10 kg – greutatea limită a bagajelor de mână impusă de majoritatea companiilor aeriene low-cost și de linie. Informații detaliate aici
  -o singură piesă de bagaj de mână – numărul maxim admis de majoritatea liniilor aeriene
  -majoritatea companiilor aeriene low-cost nu alocă bagaj de mână suplimentar pentru infanți
  -la unele companii aeriene de linie, limita pentru bagajele de cală diferă de la o clasă la alta (economic, business și clasa întâi)
  -lichidele (cosmetice, băuturi, geluri, mâncare lichidă) pot fi transportate în bagajul de mână doar ambalate în pungi de plastic resigilabile, transparente de 1 litru și în limita maximă de 100 ml fiecare flacon*
  Avantaje si dezavantaje in cazul bagajelor de cala Dacă dorești să plătești în plus pentru bagaj, nu ar trebui să te limitezi doar la preț. Iată mai jos o listă cu avantajele ambelor variante:

  Bagaj de mânâ

  ✔ este la îndemână
  ✔ economisești bani
  ✔ economisești timp, nu mai e nevoie să aștepți să recuperezi bagajul
  ✔ nu există riscul pierderii bagajului

  Bagaj de cală

  ✔ are o capacitate mai mare decat bagajul de mână
  ✔ ai mai multă libertate de miscare, lucru important cand ai zbor cu escală
  ✔ iți poti lua mai multe obiecte de toaletă
  ✔ poti transporta fara probleme obiecte ascutite sau din metal
  ✔ e necesar dacă vrei să transporți lichide (o sticla de vin ca suvenir)
  ✔ poți avea bagaje mai voluminoase

  Rețineți!

  Nu e recomandat să transportați obiecte valoroase în bagajul de cală. Laptopurile, banii, documentele, echipamentele foto, bijuteriile etc. e bine să fie transportate în bagajul de mână. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.